Lediga jobb

Uppdragsledande konstruktör

På Tyréns arbetar vi med samhällsbyggnad med målet att skapa bättre förutsättningar för dagens och framtidens städer. Våra skickliga ingenjörer, arkitekter och samhällsplanerare gör skillnad varje dag, inom alla våra områden.

Vi är en nyfiken och engagerad arbetsplats där innovation och hållbarhet visar vägen. Vi tror på våra medarbetare och satsar stort på forskning och utveckling. Nu kan du vara med och påverka morgondagen. För att framtiden spelar roll.

Är du en konstruktör som söker nya utmaningar inom byggsektorn och vill arbeta med projektering på ett nytt sätt? Då är Design Evolution nyfiken på dig!

Design Evolution Scandinavia AB är ett helägt dotterbolag till Tyréns AB, som är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad med 2 700 medarbetare. Tyréns är stiftelseägt och ägandeformen möjliggör målmedveten och långsiktig satsning på forskning och utveckling. 2018 blev Tyréns utsedd till Sveriges 5:e bästa och Europas 19:de bästa arbetsplats enligt Great Place to Work.

Om företaget

Design Evolution är ett ungt bolag som startade hösten 2015. Idag är vi 11 medarbetare som utmanar traditionella tanke- och arbetssätt inom byggprojektering. Vår övertygelse är att traditionell projektering kan effektiviseras genom plattformstänk och digitalisering.

Vi utvecklar teknik- och projekteringsplattformar för olika delar inom byggsektorn. Dessa använder vi sedan själva för att ta fram och sälja projekteringshandlingar för t.ex. bostäder, kontor och broar. Utvecklingen handlar om att ta fram modulära och anpassningsbara konstruktionsplattformar som stöttas av avancerade IT-stöd. Målet är att skapa en så effektiv och automatiserad projektering som möjligt. Utvecklingen sker ofta iterativt vilket innebär att där vi ännu inte hunnit utveckla plattformarna fullt ut sker projektering på sedvanligt på traditionellt sätt.

Vi är ett sammansvetsat gäng bestående av konstruktörer, beräkningsingenjörer och programmerare. Hos oss är det högt i tak, vi samspelar, är öppna och nyfikna. Vi fortsätter vår resa med att bygga företaget, utveckla plattformar och expandera och söker fler duktiga medarbetare. 

Om rollen

Projekteringsarbetet utförs i team på två till tre personer och ofta drivs flera projektuppdrag parallellt med tydliga deadlines. I rollen som uppdragsledande konstruktör kommer du ha ansvar för att driva och koordinera teamet från anbud- till leverans och förbättringsarbete. Vid anbud och upphandlingar analyserar du inkommande underlag för att prissätta, planera och strukturera projekteringsuppdragen mot beställare. Du ansvarar för kommunikationen med beställaren och samordnar vårt arbete med externa parter. Du leder teamet, planerar och följer upp arbetet. Du säkerställer att våra verktyg används och att efterfrågad kvalitet uppnås och handlingar distribueras enligt tidplan.

En del av projekteringsarbetet utför du själv t.ex. stomsystemanalyser, dimensioneringsarbete, framtagande av ritningar och granskning av handlingar. Arbetet sker i nära samarbete med kollegorna på Design Evolution och innebär även mycket kontakter med externa parter t.ex. beställare, arkitekter och andra projektörer. Deltagande vid projekteringsmöten och arbetsplatsbesök är vanligt förekommande.

Vi ser att du kommer få en central roll i utvecklingen av nya affärer, plattformar och företaget. Beroende på intresse och erfarenhet kan du få agera produktägare för utvald plattform med affärsansvar och dess projekteringsuppdrag alternativt driva utveckling av ny plattform. Du erbjuds mycket goda möjligheter att utvecklas och bidra till företagets utveckling.  

Profil

Vi söker dig som är en erfaren konstruktör med djup förståelse för projekteringsprocessen. Du är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör med minst 3 års erfarenhet av byggprojektering i rollen som handläggande konstruktör i större projekt eller uppdragsansvarig för mindre. Du har även erfarenhet av att analysera inkommande underlag för att prissätta, planera och strukturera projekteringsuppdrag mot beställare. Du har gedigen erfarenhet av arbete med analys av stomsystem, dimensionering enligt Eurokod, olika CAD-verktyg och FEM-program.

Kompetenskrav

  • Civilingenjör/högskoleingenjör (inom samhällsbyggnad, maskinkonstruktion eller liknande)
  • 6-12 års erfarenhet av byggprojektering
  • Minst 3 års erfarenhet av en roll som handläggare alternativt uppdragsledare
  • Bred kunskap inom byggnadskonstruktion
  • Erfarenhet av AutoCad, Revit, Tekla eller motsvarande ritverktyg
  • God kännedom om dimensioneringsregler (Eurokod)
  • Vana av arbete i dimensioneringsprogram (t.ex. Robot, FEM-design, MathCad)

Meriterande

  • Erfarenhet av prefab-projektering
  • Kunskap om modularisering och produktkonfigurering
  • Programmering & script (t.ex. C# eller Python)

Egenskaper

Du är affärsmässig, bekväm i uppdragsledarrollen och tar ansvar. I ditt arbete är du noggrann, strukturerad och har ett problemlösande förhållningssätt. Du delar vår värdering att vi arbetar tillsammans för att nå våra och våra kunders mål. Vi ser det som en självklarhet att du som söker är nyfiken och öppen för ny teknik och nya arbetssätt.

Intresserad av att veta mer, kontakta:

Torbjörn Berggren, Verksamhetschef, 010 452 37 03, torbjorn.berggren@tyrens.se

Robert Gerth, VD, 010 452 36 74, robert.gerth@designevolution.se

Vi rekryterar löpande så skicka gärna din ansökan med CV och ett personligt brev redan idag. För mer information se www.designevolution.se och www.tyrens.se